Arama

Zile Belediyesi’nde İmar Yolsuzluğu İddiası

Tokat’ın Zile Belediyesi’nin 03.01.2024 tarihinde yapılan meclis toplantısında torba maddeler içerisinde geçirilen imar değişikliği konusunda yolsuzluk, haksızlık ve fırsatçılık yapıldığı iddiası gündem oldu.

04/01/2024 09:06 | Son Güncelleme : 01/05/2024 22:29 | Super Admin


Zile Belediyesi’nde İmar Yolsuzluğu İddiası

MHP Zile İlçe Başkanı Ahmet Ziraatcı yaptığı açıklamada, “Zile Belediyesi 2024 yılı ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Bu toplantıda gündemdeki 8. madde ile çevre şehir planı revize edildi. Minareisağır mahallesi içinde 200 dönümlük alan içerisinde 50 dönüm alan Nazende Yapı Kooperatifine tahsis edildi. Toplantıya gizli kapaklı olarak getirilen imar planı değişikliği Zile Belediye Meclisinde kabul edildi ve bu alan imara açıldı. Meclisteki oylamaya MHP grubu olarak ret verdik. Çoğunluktan dolayı madde kabul edildi. CHP'li meclis üyeleri arkadaşlarla konuştuğumuzda onların da imar değişikliğinden haberlerinin olmadığının gördük” dedi.

BU KOOPERATİF KİME AİT

“Bu kooperatif kime ait?” diye soran Ahmet Ziraatcı, “Bu kooperatif sahiplerinden birisi Sayın belediye başkanı dürüstlük abidesi Şükrü Sargın'ın evladı Selim Sargın. Yeni imara açılan, vatandaştan ucuz alınan tarlanın yeni sahiplerinden birisi o. Diğerleri her devrin adamları. MHP'li olurlar, AK Partili olurlar, CHP'li olurlar. Biz MHP olarak bu olayın arkasındayız” şeklinde konuştu.

OLAYI MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ

Maddelerin torba yasa tipinde geçtiğinin altını çizen MHP Zile İlçe Başkanı Ziraatcı, “Hükümeti, Cumhur İttifakı’nı sürekli torba yasa çıkarmakla eleştirenler, gördük ki bu işi daha iyi yapıyorlar. Gizli kapaklı şekilde meclis gündemine getiriyorlar ve maddeyi oyluyorlar. Şimdi Ahırlar mevkiinde oturan insanlarımızın sıkıntıları var, Turhal yolu üzerindeki galericilerimizin sıkıntıları var. Dereboğazı’nda sıkıntılar. MHP olarak biz tüm sıkıntılarının, yapılan yanlışların, yapılmayan işlerin takipçisi olacağız. Vatandaşlara dürüstlükten bahsedip, deveyi hamuduyla götürenlerden hesap soracağız. MHP olarak olayı mahkemeye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ DE RAHATSIZ

Ahmet Ziraatcı, “Ben CHP'li belediye meclis üyelerinin de vicdanen rahatsız olduklarını hissettim. Onların da haberleri olmadığını gördük. Zile'ye yapılan bu haksızlığı mahkeme yoluyla gidereceğiz ve vatandaşlarımızın haklarını telafi edeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

AK PARTİ İSTİFA İSTEDİ

Öte yanda AK Parti Zile İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada, “Zile Belediyesinin 03.01.2024 tarihinde yapılan Meclis toplantısında partimizin misyon ve vizyonuna aykırı ve parti irademizin dışında hareket eden, imar konuları ile ilgili gündem maddelerinde evet oyu kullanan belediye meclis üyelerimizin meclis üyeliği görevlerinden istifaları istenilmiştir. Konunun takipçisi olduğumuzu ve hukuki süreçleri takip edeceğimizi kamuoyuna saygı ile sunarız.” denildi.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

4 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

4 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

4 ay önce