Arama

TOKAT TELSİZ VE RADYO AMATÖRLERİ DERNEĞİ (TOTRAD) KURULDU.

Kısa Adı TOTRAD olan Tokat Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği Murat CAN başkanlığında Kuruldu.

04/02/2024 20:59 | Son Güncelleme : 01/05/2024 18:24 | Super Admin


TOKAT TELSİZ VE RADYO AMATÖRLERİ DERNEĞİ (TOTRAD) KURULDU.

Tokat İlinde telsizcilik hobisi ve telsiz kullanılması 90 lı yıllardan itibaren var olmuş ve yıllar içerisinde gelişmiştir. İlimizde telsizciliğin tüzel kişilik kazanması ülke ölçeğinde temsilcilikler ve şubeler veren bir dernek vasıtası ile gerçekleşmiştir. Zaman içerisinde yaşanılan hadiseler neticesinde; Tokat İli kendi tüzel telsizcilik yapısını kazanması gerekliliği ortaya çıkmış ve 2024 yılında mevcut yapının kurucuları ve telsizciliğe gönül verenler tarafından TOKAT TELSİZ VE RADYO AMATÖRLERİ DERNEĞİ (TOTRAD) kurulmuştur.

Tokat İlinde mevcut olan telsiz hobisi tüzel kişilik yapılaşması ülkemiz genelinde aktif olan ulusal bir derneğin Tokat yapılanması olarak kurulmasına ve yapılanması konusunda fikrimiz ve davranışımız yıllar önce olumlu yönde olmuştur. Yıllar geçtikçe İlimizdeki telsizciler şunu gördük: Tüzel kişilik yapılanmasının ulusal düzeyde olması ilimize fayda kazandırmadığı gibi nitelikli hobilerden olan amatör telsizcilik uğraşısını benimseyenlerin arasına kin ve nifak tohumları ekilmiş, yapılaşma büyüdükçe bazı yöneticilerin yaptırımları ve kişisel egoları telsizcilik uğraşısının önüne geçmiştir. Hobisini yaparken Milli ve manevi değerlerinde korunması gerektiğine inan arkadaşlarımla beraber bu gidişata dur demek isteyerek İlimizde yerel bir tüzel kişilik oluşturduk. İsmini TOKAT TELSİZ VE RADYO AMATÖRLERİ DERNEĞİ olarak belirlediğimiz yapının kısa ismide TOTRAD olmuştur. Şehrimizde bu hobiyi yapan kişilerinde yoğun desteğini almış bulunmaktayız. Kendilerine sizlerin vasıtası ile de tşk ederim.

Dernek tüzüğümüzde yer alan bazı konuları yazımıza yansıtmak isterim.

Derneğin Amacı ve Çalışma Konuları

         Dernek, ilimiz ve yöresinde telsiz amatörlüğünün tanıtılmasını, yaygınlaştırılmasını amatörler arasında birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak, lisanslı telsizcilere açık olan bandlarda haberleşme yapmak, izin verilen frekanslarda tekrarlayıcı istasyonlar kurarak il ve çevresindeki haberleşmeyi aktif tutmak, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu ile uyumlu ve koordineli bir şekilde çalışmaktır. İlgili makamların talep edeceği görevleri yerine getirmek, umumi afetler fevkalade haller ve olağan üstü durumlarda sivil savunma ekipleriyle iş birliği yapmak, telsiz ve radyo amatör istasyonlarının kamu yararına çalışmalarını temin etmek, bunun için gerekli düzenleme ve iş bölümü ile haberleşmeyi sağlamak, dernekler kanununda ön görülen izinleri almak kaydıyla uluslararası telsiz ve radyo amatörleri ile temasa geçmek, toplantılara katılmak, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak, Tokat Telsiz ve Radyo Amatörlerini ülkemize ve dünyaya tanıtmaktır. Bu konularda yasal çerçevede, kamu kurumları, ulusal derneklerle ve uluslararası derneklerle iş birliği sağlamak ortak çalışmalar için protokol düzenlemektir.

Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları

İlimiz telsiz haberleşme altyapısının kurulması daha verimli olması için ilimiz arazisinde uygun yer ve noktalar bulmak, kullanılacak haberleşme teknikleri için elektronik çalışmalar, denemeler, araştırmalar yapmak, uygun bölgelere yasal mevzuat çerçevesinde haberleşme cihazları, tekrarlayıcı istasyonlar(röle), APRS tabanlı sistemler, SWL istasyonları kurmak, Uydu haberleşmesi denemeleri yapmak, SSTV çalışmaları yapmak, RF sinyalleri ile uzay çalışmaları yapmak, beacon istasyonlar tesis etmek, 

Kurulan tüm alt yapıyı ihtiyaç halinde afet haberleşmesine sunmak, gerek duyulması halinde üyelerin afet haberleşmesinde görev almaları için gerekli düzenlemeleri yapmak,

Üyelerinin yararlanmaları, zamanlarını değerlendirebilmeleri için aynı zamanda ihtiyaç halinde kamu kurumları tarafından afet haberleşmesinde kullanılması maksadı ile haberleşme istasyonları ve çalışma alanları kurmak bunları tefriş etmek,

Yazılı amaçları gerçekleştirmek ve çalışma konularında mevcut olan afet haberleşmesi konusundaki planlamaları Tokat İli için olup, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırılan Göltepe Mevkiinde VHF haberleşme rölesi, Gıjgıj Mevkiinde UHF haberleşme rölesi, Göltepe Mevki yakınlarında 12 il ile haberleşebilen Ordu/Karagöl rölesi aktarıcısı ile hizmet vermektedir. Üyelerimizin bazılarında kısa dalga bandında uzun mesafelerle 1000-4000 km görüşme yapmaya muktedir HF istasyonları kuruludur.

Telsiz kullanan üyelerimiz; Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınavda başarı sağlayarak telsiz kullanım yetkisine sahip olmuşlardır.

Meydana gelebilecek doğal afet halinde dijital alt yapıya bağlı sistemler ve telefon sistemleri verimli çalışmayacağı birçok afette ve ilde görülmüştür. Oysaki analog haberleşme yapıları dijital yapıya bağımlı olmadan çalışmakta ve her koşulda kullanılmaktadır. Yaşanabilecek olumsuz bir afet halinde kendi imkânlarımız ile kurduğumuz bu alt yapı Tokat İlinin hizmetinde olacaktır. Yakın bir gelecekte ilimizdeki arama kurtarma birimleri ve dernekleri ile iletişim başlatarak kurduğumuz bu haberleşme yapısının kullanımının genişletilmesini amaçlamaktayız.

Uğraştığımız hobimizle ilgili son olarak şunları söylemek isterim. Müslüman Türk Milletinin dostu sadece kendisidir. Fayda da yardımda kendisindedir. Dışarıda olupta bu işlerin kompetanı olduklarını iddia edenler sadece bizleri bölmektedirler. Ülkemizde her konuda bu böyle olmuştur. Yapmamız gereken sadece çalışmaktır. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur.’ Hepinize saygılarımı sunarım.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

4 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

4 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

4 ay önce