Arama

TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem KILIÇ'tan TOGÜ'de Konferans

TOGÜ Hukuk Müşavirliği tarafından Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem KILIÇ’ın konuşmacı olarak katıldığı "Küresel İnsan Yönetişiminin Bağımsız Aktörleri: Ulusal İnsan Hakları Kurumları" konulu konferans düzenlendi.

02/01/2024 13:56 | Son Güncelleme : 01/05/2024 21:04 | Super Admin


TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem KILIÇ'tan TOGÜ'de Konferans

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda gerçekleşen konferansa TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Rektör yardımcıları, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferans öncesinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem KILIÇ, Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Üniversite ile TİHEK arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Hukuk Fakültesi öğrencileri  TİHEK’te gönüllü staj yapabilecek ve yaz okulu sertifika programına katılabilecek. Protokol imza töreni sonrasında konferansa geçildi.

Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ yapmış olduğu açılış konuşmasında İnsan Hakları Kurumlarının Devletle sivil inisiyatif arasında bir köprü vazifesi görerek insan haklarının evrenselliğini güvence altına almak için çalıştığını ifade etti. Günümüzde Filistin’de tüm Dünyanın gözü önünde bir soykırım yaşandığını belirten Rektör  “Bu anlamda insan onuru ve yaşam hakkı konusunu yeniden ele alma ve derinlemesine anlamlandırma ihtiyacımız her zamankinden daha fazla” dedi. Konferansa katılan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem KILIÇ’a vereceği bilgilerden dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem KILIÇ, Ulusal İnsan Hakları Kurumlarının tarihsel arka planı hakkında ayrıntılı bilgileri dinleyicilere aktararak kurumların görev ve yetkileri konusunda açıklayıcı bilgiler paylaştı. Ayrımcılık konusunda güncel bilgilere ve örneklere de yer veren KILIÇ, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun yapmış olduğu faaliyetler ve örnek başvurular konusunda bilgiler aktardı. Üniversitemiz ile yapılan iş birliği protokolü kapsamında öğrencilere gönüllü staj yapma imkânı sağlandığını ve yaz okulu sertifika eğitimine de öğrencilerin başvuru yapabileceklerini söyledi. Dinleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan KILIÇ, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konferans sonrasında Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ tarafından Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem KILIÇ’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

4 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

4 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

4 ay önce