Arama

“OKUMAMAK İÇİN BİR NEDEN Mİ VAR?”

Tokat Aydın Koleji Lise öğrencileri okuma saatinde, kitapların gizemli dünyasıyla buluşuyor.

24/09/2024 18:07 | Son Güncelleme : 18/10/2024 10:21 | Super Admin | Görüntülenme: 54


“OKUMAMAK İÇİN BİR NEDEN Mİ VAR?”
ad image

Haftalık bir ders saatini kitap okumaya ayıran okul öğrencileri, başarılarını kitapla taçlandırma yolunda... 
Aydın Koleji Türk Dili ve edebiyatı öğretmeni A. Furkan Akar sitemize verdiği demeçte:
Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu’nda Türkiye, kitap okuma oranının yüksekliğine göre 173 ülke arasında 86. sırada yer alıyor. Türkiye’de kitap okumaya kişi başına ayırılan süre günde bir dakikadan az.  

Hiç kuşkusuz,Aydın Koleji öğrencileri bu verilerdeki ortalamalarla kıyaslanamayacak ölçüde yüksek bir okuma oranına sahip.  Her seviyede çeşitli derslerde onlarca kitabı okuyor, okuduğumuz kitaplarla ilgili ayrıntılı çalışmalar yapıyor ve okuma çıtamızı her geçen gün biraz daha yükseltiyoruz.

Bu nedenle,ilk senemiz olan  2024– 2025 eğitim ve öğretim yılı başında aldığımız kararlar doğrultusunda, haftada bir ders saatimizi kitap okumaya ayırdık.  Elbette haftada bir saatlik okuma, iyi bir okur olmak için yeterli bir süre değil. Ancak biz bu okumaların yeni ilgi ve merak kapılarını açacağından ve yalnızca bu saatle sınırlı kalmayacağından eminiz.
Tanıtımını yaptığımız “Okuma Saati”nin ilk uygulamasını, bütün öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın katılımıyla 24 Eylül Salı günü gerçekleştirdik. Bu uygulamamamızı bütün yıl boyunca ve gelecek yıllarda da aynı ilgi ve özenle sürdüreceğiz.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

10 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

10 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

10 ay önce
ad image