Arama

KURTGÖZ: "Tokat'ta İşsizlik Her Geçen Gün Artıyor."

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Tokat’ın ciddi bir işsizlik sorunu ile karşı karşıya olduğunu ve bu konuda hükümete çağrıda bulunmak üzere bir açıklama yaptı.

14/08/2024 07:59 | Son Güncelleme : 16/09/2024 20:18 | Super Admin | Görüntülenme: 44


KURTGÖZ: "Tokat'ta İşsizlik Her Geçen Gün Artıyor."
ad image

Kurtgöz, 2022 yılında Tokat’taki işsizlik oranının %6.6 iken, 2023 yılında %6.9’a yükseldiğini belirtti. İşsizlik oranındaki bu artışın, Tokat’ın ekonomik ve sosyal yapısını derinden etkilediğini vurgulayan Kurtgöz, bu durumun vatandaşların geçim sıkıntısı yaşamasına ve gençlerin geleceğe olan umutlarının azalmasına neden olduğunu ifade ederek, " Cumhuriyet Halk Partisi olarak, işsizliğin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir kriz olduğunu vurguluyoruz. Tokat’taki işsizlik oranındaki bu artış, mevcut ekonomik politikaların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini göstermektedir. Her geçen gün artan işsizlik oranları, ekonomik büyümenin ve istihdamın yeterli düzeyde gerçekleşmediğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu bağlamda hükümete çağrımız şudur: Küçük ve orta ölçekli işletmelere destek sağlanarak yerel ekonominin canlandırılması gerekmektedir. Özellikle gençler ve iş gücü piyasasında zorluk yaşayan bireyler için yeni istihdam yaratma programları hayata geçirilmelidir.İş gücünün nitelikli hale gelmesi için eğitim ve beceri geliştirme programlarına daha fazla yatırım yapılmalıdır. İş arayan bireylerin iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun beceriler kazanması sağlanmalıdır. Tokat’ın geleceği, halkının refahı ve sosyal huzuru için bu konuda acil adımlar atılması gerektiğine inanıyoruz. Sorunun çözülmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını ve hükümetin bu konuya öncelik vermesini talep ediyoruz." dedi.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

9 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

9 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

9 ay önce
ad image