Arama

HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE TOKAT ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

Namazlarını Camide Kıl, Puanları Topla, Ödülünü Al” sloganıyla Server Yaşam Vakfı’nın Türkiye genelinde organize ettiği Deha Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün, İl Müftülüğü , Tokat Çevre ve Kültür Derneği ve İnsan Değişim ve Fayda Derneği kıymetli destekleriyle düzenlediği “HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE” projesi ödül töreni coşkuyla yapıldı.

19/02/2024 06:43 | Son Güncelleme : 01/05/2024 13:55 | Super Admin


HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE TOKAT ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

İl Müftüsü Esad YAPICI, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin KIR ve Tokat Ak Parti Milletvekilleri Av. Mustafa ARSLAN ve Av Yusuf BEYAZIT, DT. Cüneyt ALDEMİR’in katılımlarıyla “Camilerin Gülleri” diye adlandırılan yarışmacı öğrencilerin her birine ayrı ayrı ödüllerin sunulduğu program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Meali Şerifi ile başladı.

 Açılış konuşmasını yapan DEHA GENÇLİK SPOR VE İZCİLİK KULÜBÜ Başkanı Av. Necmettin BEKTAŞOĞLU şunları söyledi:

“Bu sene 8. Düzenlediğimiz Haydi Çocuklar Camiye Projesine Türkiye geneli 73.000, Tokat genelinde ise 2.000 çocuğumuz kayıt yaptırmıştı. Okulların ara tatillerinde yapmayı adet edindiğimiz 6-13 yaş arası kız ve erkek çocuklarımıza yönelik projemiz 22 Ocak Pazartesi günü sabah namazı ile başlayıp, 31 Ocak Çarşamba günü yatsı namazı ile sona ermiştir. Toplamda 10 gün süren projede çocuklar namaz kılarak puan kazanmışlardır.

Biz Tokat Deha Gençlik olarak projenin il yürütücüyüz ve merkezi ödül alamayan fakat namazlarının büyük çoğunluğunu kılmış çocuklarımızın tamamına kura çekimi olmaksızın ödül veriyoruz.  bugün burada ve yarın diğer tüm ilçelerimizde Tokat Deha Gençlik ve İzcilik Kulübü olarak "300 ile 450 arası" puan kazanan bütün kız ve erkek çocuklarımıza  ayrıca il ödülü vereceğiz.

6-13 yaş arası kız ve erkek çocuklarımıza namazı sevdirmek, camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmek ve bu alışkanlığı hayat tarzı haline getirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediğimiz projemizde yavrularımızı motive ederek cami kültürüyle tanıştırma, dini bilgilerini güvenilir birer kaynak olan cami imamlarımızdan tamamlatma, gündelik hayatlarında bu çerçevede hareket ederek iyi ve güzel ahlaklı birer insan olmaları yönünde çalışmalar yürüttük.

Projemize iştirak eden tüm çocuklarımıza,  tamamen gönüllülük esasıyla ve Allah Rızası için evlatlarımıza sahip çıkan din görevlilerimize, projemize destek veren başta İl müftülüğümüz, Tokat Çevre ve Kültür Derneğimiz ve İnsan Değişim ve Fayda Derneğimiz  olmak üzere tüm resmi kurum yetkililerimize, sevaba ortak olma gayesiyle çocuklarımıza destek olan anne ve babalarımıza ,sabırlı cami cemaatimize ve ödüllerimize katkı sağlayan  sponsorlarımıza ki onların destekleriyle çocuklarımızı sevindirebiliyoruz  canı gönülden teşekkür ediyor, yavrularımızı tebrik ediyorum.” dedi

Karşıyaka Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nde kılınan öğle namazı sonrasında, cami altında bulunan Mehmet Emin SARAÇ Konferans salonunda düzenlenen program projeye katılan çocukların ödüllerini almasıyla sona erdi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

4 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

4 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

4 ay önce