Arama

ÇIKIN ŞU AŞAĞILIK KOMPLEKSİNDEN!

21/01/2024 13:36 | Son Güncelleme : 01/05/2024 15:33 | Super Admin


ÇIKIN ŞU AŞAĞILIK KOMPLEKSİNDEN!

Axiom Space şirketinin Axiom Mission 3 görevi dahilinde 19 Ocak 2024 tarihinde TSİ 00.49’da ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezinden Kalkış yapan uzay aracıyla (ISS) Uluslarası Uzay İstasyonuna giden ve orada bir dizi bilimsel araştırmalara yapacak olan ilk astronotumuz Alper Gezeravcı'ya 'turist' yakıştırmasını yapan ve bu milli görevi küçümseyenlere lafı çok uzatmadan diyorum ki; kurtulun artık şu aşağılık kompleksinden!

 

Bakın bakalım Alper Gezeravcı aslında kimmiş?

 

Alper Gezeravcı 2 Aralık 1979, Silifke doğumlu Türk Hava Kuvvetleri’nde askerî pilot ve uzaya çıkan ilk Türk astronottur. Evli değildir.

 

Gezeravcı, İstanbul Hava Harp Okulu'nda Elektronik Mühendisliği dalında lisans eğitimini tamamladıktan sonra Dayton, Ohio'daki Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans yapmıştır.

 

ALPER GEZERAVCI KARİYERİ

 

Türk Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olarak görev yapmış olan Gezeravcı, aralarında T-41, SF-260, T-37, T-38, F-5, KC-135 ve F-16'nın da bulunduğu birçok uçakla 15 yıl boyunca uçuşlar yapmıştır. Ayrıca Türk Hava Yolları'nda yedi yıl kaptan pilot olarak çalışmıştır. Gezeravcı, son olarak Standardizasyon Filosu Akademik Kanat Komutanı olarak Adana'daki 10'uncu Üs Komuta Birimi'nde sorumlu personel olarak görev almıştır.

 

Axiom Space şirketinin Axiom Mission 3 görevi dahilinde 19 Ocak 2024 tarihinde TSİ 00.49’da ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi Kalkış Kompleksi 39'da gerçekleşen fırlatma ile Türkiye'nin ilk astronotu olmuştur.

 

Turist dediğiniz adam kahraman ordumuzun bir pilotu. Turist dediğiniz adam siz asansöre binmeye korkarken vatan için düşmanın üzerine demir kanatlarıyla gitmiş bir adam. Asıl turist olanlar aşağılık kompleksini bir türlü yenemeyen, devlet kavramını hiçbir zaman içselleştiremeyenlerdir!

 

Engin Altunoglu

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

4 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

4 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

4 ay önce