Arama

BEKLE BİZİ UZAY, TÜRKLER GELİYOR

18/01/2024 14:54 | Son Güncelleme : 01/05/2024 19:27 | Super Admin


BEKLE BİZİ UZAY, TÜRKLER GELİYOR

Alper Gezeravcı. Uzaya gidecek ve oradan dünyayı Türkçe selamlayacak olan ilk astronotumuz. 40 yıl önce Silifke'nin bir köyünde gökyüzünde gördüğü bir uçağın içinde olma hayaliyle başladı yolculuğu Alper Gezeravcı'nın. Geldiğimiz noktada ise bir çocuğun hayallerinin peşinden koşması ve toplumun o çocuğun hayallerine inanıp sahip çıkmasının sonucunda ortaya çıktı bu başarı hikayesi.

 

Şimdi bazı milli projelerde olduğu gibi, siyasi kaygılarla bu uzay yolculuğunu küçümseyen, dalga geçen veya görmezden gelen bir kitle var karşımızda.

Efendim, organizasyonu yapan şirket Türk değilmiş. Roket Space X'inmiş, yok öyle yok böyle... Galileo dünya dönüyor dediğinde hapse atan, Tesla kablosuz elektrik transferi yaptığında ona büyücü diye, Albert Einstein'ın teorilerini anlamayıp kafa karıştırıyor diye hakkında davalar açan, Hezarfen kuşların vücut kanat orantılarını ölçüp insana uyarlamaya çalışırken onu deli olarak niteleyen güruh işte bu güruh. 

 

Bilimden, matematikten ve deneyimlerden bihaber, her türlü reform ve yeniliğe karşı çıkan, konfor alanından çıkmaya cesaret etmeden toplum adına cesaret gösterip öne çıkanları taşlayan cahil tayfa bunlar.

 

Kazanımlarımızı küçümsemek, onları yok saymak milletimize çelme takmaktır. Bugün dünyanın en büyük teleskobu olan Hubble Uzay Teleskobunun mucidi olan Edwin Hubble bu işe başlarken ilk kullandığı malzemeler küçücük aynalardı. Bugün, Anka, Hürkuş, Kaan, Hürjet, Milgrm ve bunlar gibi projelere bu açıdan bakmalıyız ve gençlerimizin hayallerine sahip çıkmalıyız. Hayaller tohumlar gibidir. Sulamak, beslemek ve büyütmek gerekir. Zaman içerisinde ise meyvelerini verir.

 

Sonuç olarak; Roskosmos'a, NASA'ya ve Space X'e kıyasla küçük görülebilir bu proje. Çünkü onlar uzay projelerine 100 yıl önce başladılar. Çünkü biz o zamanlar o emperyalistleri ülkemizden kovmakla meşguldük. Şimdi sıra bize geliyor. Dünyaya yukarıdan bakıp Gazi Mustafa KemalAtatürk'ün 'İstikbal göklerdedir!' kızılelmasını gerçeğe dönüştürme sırası.

Evet, Neil Armstrong'un deyimiyle 'dünya için küçük, milletimiz için büyük bir adım bu.

 

Bu ayak izini takip ederek yükselecek ve yüceleceğiz. Yolumuz ve ufkumuz açık olsun.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

4 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

4 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

4 ay önce