Arama

BAŞKAN KURTGÖZ: ADİL ZAM İSTİYORUZ.

03/07/2024 11:22 | Son Güncelleme : 22/10/2024 16:17 | Super Admin | Görüntülenme: 106


BAŞKAN KURTGÖZ: ADİL ZAM İSTİYORUZ.
ad image

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verilerine ve hükümetin zam oranlarına sert tepki gösterdi. Kurtgöz, "Hükümetin, enflasyon gerçeklerini göz ardı ederek belirlediği bu zam oranları, milletimizin yaşam standartlarını olumsuz etkilemektedir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanlığı olarak, hükümeti vatandaşlarımızın gerçek ihtiyaçlarına duyarlı olmaya ve adil bir şekilde zam politikaları belirlemeye davet ediyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, bugün yaptığı basın açıklamasında Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerine ve hükümetin belirlediği zam oranlarına sert bir tepki gösterdi. Kurtgöz, hükümetin açıkladığı zam oranlarının emekçi ve emeklileri yetersiz bıraktığını ve adaletsiz bir şekilde dağıtıldığını vurguladı. Başkan Kurtgöz açıklamasında, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verileri ve hükümetin belirlediği zam oranlarına dair sert bir tepki göstermek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hükümetin açıkladığı zam oranları, emekçi ve emeklilerimizi yetersiz bırakan bir mantıkla belirlenmiş ve adaletsiz bir şekilde dağıtılmıştır. Memur ve memur emeklilerinin zam oranının yüzde 19,3 olarak açıklanması, gerçek enflasyonun çok gerisinde kalmaktadır. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin ise yüzde 24,73 zam alması, milyonlarca emeklinin alım gücünü daha da düşürecektir. Özellikle 8 bin TL'nin altında maaş alan 4 milyon emekliye tek kuruşluk bir artış yapılmamış olması, adalet duygusunu tamamen yok etmektedir. Ülkemizin ekonomik koşulları her geçen gün zorlaşırken, asgari ücretle geçim mücadelesi veren işçilerimize de tek kuruşluk bir zam yapılmamış olması kabul edilemez bir durumdur. Hükümetin, enflasyon gerçeklerini göz ardı ederek belirlediği bu zam oranları, milletimizin yaşam standartlarını olumsuz etkilemektedir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanlığı olarak, hükümeti vatandaşlarımızın gerçek ihtiyaçlarına duyarlı olmaya ve adil bir şekilde zam politikaları belirlemeye davet ediyoruz. Emekçi ve emeklilerimizin hak ettikleri yaşam koşullarını sağlamak, bir devletin temel görevidir. Bu nedenle, hükümetin derhal bu yanlış politikalarından dönmesini ve adaletli zam oranları belirlemesini talep ediyoruz"dedi.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

10 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

10 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

10 ay önce
ad image