Arama

BAŞKAN KURTGÖZ : ADİL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİDİR.

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Tokat'taki Kurbanlık Hayvan Pazarı'nı ziyaret etti ve vatandaşlarımızın karşılaştığı zorlukları yerinde gözlemledi.

13/06/2024 11:23 | Son Güncelleme : 22/10/2024 16:17 | Super Admin | Görüntülenme: 140


BAŞKAN KURTGÖZ :  ADİL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİDİR.
ad image

Ziyaret sonrasında yapılan basın açıklamasında Başkan Kurtgöz, halkımızın bu yıl kurban kesme konusundaki güçlüklerine dikkat çekti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlık hayvan fiyatlarının arttığını gözlemledik. Asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızın ve emeklilerin, kurban kesme geleneklerini sürdürmekte zorlandıklarını biliyoruz. Bu durum, toplumsal bir geleneğin sürdürülmesini engelleyen bir faktör haline gelmiştir. Öte yandan, besicilerimizin de haklı talepleri bulunmaktadır. Yem fiyatlarının sürekli artması, kurbanlık hayvanların bakım maliyetlerini artırmaktadır. Bu durum, besicilerimizin geçimini sağlama mücadelesini daha da zorlaştırmaktadır. Kurban kesmek, bizim için sadece dini bir vecibe değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma ve paylaşma ritüelidir. Ancak ekonomik zorluklar nedeniyle bu geleneği sürdürmek giderek daha da güç hale gelmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hükümetin bu konuda daha duyarlı olması ve vatandaşlarımızın ekonomik olarak desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Hem besicilerimize hem de kurban kesmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik adil ve sürdürülebilir çözümler üretilmelidir" dedi.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

10 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

10 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

10 ay önce
ad image