Arama

Act New Home Projesinin Pilot Uygulama Çalıştayı Yapıldı

AMAÇ; SIĞINMACI VE MÜLTECİLERİN ÜLKEMİZE UYUMUNU SAĞLAMAK…

16/03/2024 12:08 | Son Güncelleme : 01/05/2024 20:00 | Super Admin


Act New Home Projesinin Pilot Uygulama Çalıştayı Yapıldı

Hazırlanan bir Projeyle Sığınmacı ve Mültecileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilinçlendirerek aktif ve katılımcı olmalarını sağlamak için bir e-learning modülü geliştirmeyi hedeflendi.  Marmara Üniversitesi Koordinatörlüğünde yürütülen ve Ankara Çankaya Halk Eğitim Merkezi ve İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklığında yürütülen Erasmus +Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları Proje çalışmaları sürüyor. Erasmus+ Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları 2021-1-TR01-KA220-ADU-000028291 numaralı ''Active Citizenship in The New Homeland /ACT-NEW HOME (Yeni Vatanda Aktif Vatandaşlık)'' adlı projenin gerçekleştirilmesi amacıyla bir çalıştay yapıldı. ''Active Citizenship in The New Homeland /ACT-NEW HOME (Yeni Vatanda Aktif Vatandaşlık)'' adlı projesinin AB üyesi ortaklarının Portekiz'den FAJUB, Romanya'dan Scout Society, Fransa'dan Pistes Solidaires, Yunanistan'dan Four Elements, Estonya'dan Cuiablue olduğunu söyleyen  Proje ortaklarından Ankara  Çankaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdal Özyol “Projemizle sığınmacı ve mültecileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilinçlendirerek aktif ve katılımcı olmalarını sağlamak için bir e-learning modülü geliştirmeyi hedefliyoruz.Bu amaç doğrultusunda üniversiteler kamu kurumları STK'larda görev yapan eğitimcilerin ''Sığınmacı ve Mülteciler İçin Aktif Vatandaşlık'' eğitimi verme konusunda yeterliklerini geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

d20519b6-b00c-43f8-bdaa-467e2cb3ac9d-i65f5a6dbcfcaa.jpg''Active Citizenship in The New Homeland /ACT-NEW HOME (Yeni Vatanda Aktif Vatandaşlık)'' adlı projesinin AB üyesi ortaklarının Portekiz'den FAJUB, Romanya'dan Scout Society, Fransa'dan Pistes Solidaires, Yunanistan'dan Four Elements, Estonya'dan Cuiablue olduğunu söyleyen  Proje ortaklarından Ankara  Çankaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdal Özyol “Projemizle sığınmacı ve mültecileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilinçlendirerek aktif ve katılımcı olmalarını sağlamak için bir e-learning modülü geliştirmeyi hedefliyoruz.Bu amaç doğrultusunda üniversiteler kamu kurumları STK'larda görev yapan eğitimcilerin ''Sığınmacı ve Mülteciler İçin Aktif Vatandaşlık'' eğitimi verme konusunda yeterliklerini geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

f7956713-9423-4a58-89e3-390ae137bf7d-i65f5a6eaac20a.jpgProje Ortağı Okulun Müdürü Özyol çalıştay ve çalşışmalar hakkında bilgi veririken “Yunanistan'dan Four Elements,projenin başlangıcından bu yana tüm ortakların katılımıyla oluşturulmuş olan ''Sığınmacı ve Mülteciler İçin Aktif Vatandaşlık E- learning Modülünü” taslağını web platformunda ortaklar için hazır hale getirmiştir. Türkiye’den Marmara Üniversitesi, Çankaya Başkent Halk Eğitimi Merkezi, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi, Fransa'dan Pistes Solidaires, Portekiz'den Fajub modülünpilot uygulamasını yapmışlardır. Pilot uygulamaya hem projenin hedef grubu olan yetişkin eğitimcileri hem de nihai faydalanıcı olan sığınmacı ve mülteciler katılmışlardır.””şeklinde konuştu.  Pilot uygulamada proje ürünü olan olan ''Sığınmacı ve Mülteciler İçin Aktif Vatandaşlık E- learning Modülününün işlevselliği test edilmiştir.Pilot uygulamayı yapan kurumlar uygulama değerlendirme raporu oluşturup ortaklarla paylaşacaklar ve koordinatör kuruma göndereceklerdir. Raporların incelenmesi neticesinde e-modülde yapılacak düzenlemeler belirlenecektir. diyen Okul Müdürü Erdal Özyol Yunanistan'dan proje ortağımız Four Elements in ev sahipliğinde düzenlenecek 5. Uluslararası toplantıya kadar görüş birliğine varılan düzeltme önerileri ışığında modülü yeniden düzenlenecektir. Four Elements son şekli verilen e-learning modülü web portalına yükleyecektir.

c5136da4-6498-4337-be3d-dfbcbe3a19cd-i65f5a6f9b1663.jpg

E-learning modülü hem ortak ülkelerin kendi dillerinde, proje dili olan İngilizce ve Arapça olarak webe yüklenecektir. Modülün eğitim kurumlarının (Üniversite, Yetişkin Eğitimi Kurumu, STK'lar) çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağı öngörülmektedir.E-learning modül sayesinde sığınmacı ve mültecilerin hak ve yükümlülükleri konusunda bilgi sahibi olmalarını ve yaşadıkları ülkeye entegrasyon süreçlerini kolaylaştırmayıhedefliyoruz. Çankaya Başkent Halk Eğitimi Merkezi Pilot Uygulama Çalıştaylarını 22 Ocak 2024 – 16 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirmiştir. Yerel çalıştaylar yetişkin eğitimcilerine ve diğer hedef grup olan göçmen, sığınmacı ve mültecilere yönelik olarak düzenlenmiş ve gerçekleştirilmiştir.” ifadelerinde bulundu. Marmara Üniversitesi, İstanbul  Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ile birlikte TÜRKİYE Proje Ortaklığını yürüten Çankaya Başkent Halk Eğitimi Merkezi’nin  Müdürü Özyol  sözlerini şöyle tamamladı Çalıştaylar toplam beş oturumda tamamlanmıştır. İlk iki oturuma 5 yetişkin eğitimcisi katılmıştır. Diğer oturumlara ise 13 göçmen sığınmacı mülteci katılmıştır. Tüm katılımcıların modülleri birlikte değerlendirdikleri, tartıştıkları ve beyin fırtınası yaptıkları bir süreç gerçekleştirilmiştir. Daha sonra her bir katılımcının sağladığı geri dönütler tartışılıp, birleştirilerek yerel rapora yansıtılmıştır. Ayrıca yerel çalıştay değerlendirme formu çalıştayların bitiminde tüm katılımcılar tarafından doldurulmuştur.

Proje internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız

www.activenewhome.com

facebook.com/ActNewHome

instagram.com/actnewhome

twitter.com/ActNewHome

www.activenewhome.com

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

4 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

4 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

4 ay önce